Jediné české litinové radiátory





Moderní ekologické trendy ve vytápění jsou komplikací pro velkou část firem a produktů. Ve světě radiátorů tomu není jinak a o tom se přesvědčila také jednička v prodeji litinových radiátorů, firma Viadrus, která byla nucena ukončit výrobu litinových kotlů a populárních radiátorů. Radiátory Laurens se tak staly jediným českým výrobcem litinových radiátorů. 

Radiátory Laurens jsou vyráběny malosériově a převážně ručně, díky čemuž si drží velmi vysoký standard s důrazem na kvalitu zpracování každého detailu a také na dokonalé provedení povrchových úprav. Litinové radiátory Viadrus, které byly velmi oblíbené však tyto kvality splňovat nemohly už z vlastní podstaty. V objemu cca 300 tisíc radiátorů, které Viadrus za rok vyrobil, nebylo možné každý jeden kus dokonale opracovat nebo ručně nalakovat.


Laurens Radiátory



Radiátory z litiny jsou velmi odolné, a vyřeší tak topení v objektu na celá desetiletí.

Radiátory z litiny jsou velmi odolné, a vyřeší tak topení v objektu na celá desetiletí. Jak stvořené pro milovníky první republiky, steam punku nebo factory design. Výborně se hodí do pánských pokojů nebo designových kanceláří.

Retro radiátory dávají místnosti jedinečné kouzlo a zároveň navodí atmosféru dob minulých a dopřejí nadčasový teplotní komfort.

Koupelnové radiátory se vyznačují především originálním designem, širokou škálou rozměrů s možností přizpůsobení  „na míru“ a dlouhou životností.


V Laurens se specializujeme přesně na to, co velké firmy nemohou při tak velkých objemech splnit, což si s sebou nese také vyšší pořizovací náklady. Je však nutné si uvědomit, že neporovnáváme dva stejné produkty. Litinové radiátory Viadrus bychom mohli přirovnat k osobním automobilům vyráběným v Mladé Boleslavi, radiátory Laurens pak k automobilům vyrobeným na zakázku s možností volby barvy, výbavy, příslušenství a s maximálním servisem. 

Dalšími variantami jsou litinové radiátory z různých e-shopů a od prodejců, které prodávají "anglické" radiátory. Pohybujeme se v tomto odvětví od roku 1993 a věřte, že svou konkurenci známe dokonale. Tyto "anglické" litinové radiátory jsou z Anglie pouze distribuovány do zbytku Evropy, jedná se spíše o překladiště radiátorů vyrobených v Číně. Asi by to nebyl nijak zásadní problém, že se jedná o čínský výrobek. Kvalitativně se však nejedná o zboží vhodné ke koupi. Nízká pořizovací cena může být lákadlem, po několika letech se však může jednat o noční můru. Nejednou jsme tyto radiátory opravovali nebo měnili za modely radiátorů Laurens. Pro představu, jak může vypadat tento radiátor po pěti letech provozu přidáváme několik fotografií. Připomínáme, že se jednalo o pět let, což je zlomek životnosti litinových radiátorů. Pokud by zákazník řešil radiátory Laurens na začátku celé realizace, pak nemuselo dojít k navýšení nákladů za demontáž, úpravu rozvodů, novou podlahu a stavební úpravy. Radiátory Laurens by v tomto případě byli nejlevnějším řešením. Ne vždy je dobré porovnávat výši prvotní investice.

Specializujeme se pouze na radiátory, a proto dokážeme maximálně poradit a pomoci při jejích výběru. Díky vlastním radiátorovým studiím si také každý model radiátorů Laurens můžete osobně přijít prohlédnout a u šálku dobré kávy projdeme každý detail vašeho vytápění tak, aby radiátory nejen dokonale vypadali, ale především skvěle fungovali. Víme, že řešení radiátorů není jen o modelu a vzhledu, ale je kolem toho spousta otáze

k a věcí, které je nutné projít. Jsme přesvědčeni o tom, že ruční práce, dokonalý servis jako zaměření, vzorkování, péče o zákazníka, pozáruční servis nebo zajištění služeb architekta či projektanta jsou pro značku Laurens tím, díky čemuž jsou naše produkty oblíbené.


Naše produkty se stali součástí mnoha krásných rekonstrukcí a staveb. Projděte si fotogalerii našich realizací a uznejte sami, že radiátory Laurens jsou něco víc než sériově vyrobený kus litiny nastříkaný základní barvou. Jsou to totiž radiátory s příběhem a radiátory, kde každý kus je originál. 

Fotogalerie 

https://www.flickr.com/photos/radiators/

Informace o ukončení výroby litinových radiátorů a kotlů Viadrus

https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/bohuminsky-viadrus-ukonci-vyrobu-kotlu-o-praci-prijde-250-lidi-1374923






Zjistěte si orientační výkon radiátoru potřebný pro ohřev místnosti.

Spočítejte si, jak výkonný radiátor potřebujete do Vaší místnosti zadáním celkového objemu nebo jednoduše zadáním šířky, délky a výšky místnosti do naší kalkulačky potřebného výkonu.



Aktuální katalog s radiátory Laurens

V tištěném katalogu naleznete kompletní přehled radiátorů a příslušenství, které firma Laurens nabízí. Technická data, ceny a rozměrové varianty jsou uvedeny pouze na internetu v interaktivním webovém katalogu. Ten naleznete přímo na těchto stránkách.



Vytvořila společnost