Rekonstrukce domu ve Střešovicích





Nádherný historický dům ve Střešovicích oplývá jedinečným kouzlem, které bylo ještě umocněno pečlivou rekonstrukcí nových majitelů. Tito investoři strávili dlouhou dobu hledáním dokonalého domu k rekonstrukci v blízkosti Ořechovky. Když konečně objevili tento skvost, byli si vědomi, že ačkoliv byl dům zrekonstruován již v 90. letech minulého století, jeho současný stav nesplňoval jejich vysoké požadavky, ať už dispozičně, nebo stavebně.

Po dlouhém pobytu v zahraničí měli klienti jasnou představu o tom, jak by měl vypadat interiér jejich nového domova. Toužili po kombinaci moderního designu s historickými prvky, které by odrážely charakter tohoto mimořádného místa. Chtěli si zachovat některé historické detaily a prvky, ale zároveň je doplnit moderním nábytkem a materiály, aby vytvořili prostor, který elegantně spojuje prvky minulosti s moderním životním stylem.

V tomto ohledu byly použity designové radiátory společnosti Laurens, které dokonale splňovaly požadavky klientů na estetiku a funkčnost. Litinové radiátory Laurens Biaxo 4 byly vybrány pro svůj čistý design připomínající prvorepublikový styl, který dodal interiéru nádech historie. Tyto radiátory jsou známé svou dlouhou životností a je možné je dodat v exkluzivní povrchové úpravě s černo-zlatým nebo černo-stříbrným lesklým lakem anebo nově v antických kladívkových odstínech​.


Radiátory Spiralix RAO2 Vertical - ilustrační obrázek

Radiátory Laurens Biaxo 4 - ilustrační obrázek


Na druhou stranu, ocelové spirálové radiátory Spiralix RAO2 Vertical byly doplněny o retro ventily Wooden Wheel, což přineslo moderní nádech do klasického prostředí. Tato unikátní a léty ověřená konstrukce umožňuje použití radiátoru jak v průmyslových, tak i v obytných prostorech, čímž dodala projektu flexibilitu a moderní vzhled​​.

Při navrhování interiéru byl kladen důraz na respektování historického charakteru budovy, zatímco byly přidány moderní prvky pro vytvoření harmonického a esteticky přitažlivého prostoru. Některé z osvědčených postupů, které byly použity při spojování moderních a historických prvků, zahrnovaly výběr moderních vzorů nebo kusů jako sjednocujících prvků, například geometrického koberce, zdobných stěnných uměleckých děl nebo rámovaných tisků, a začlenění vintage kusů po celém prostoru, jako jsou retro židle nebo dřevem obložené stěny​​. Tímto způsobem bylo dosaženo dokonalé rovnováhy mezi moderními a historickými prvky, což vedlo k vytvoření časově nezničitelného estetického vzhledu, který zachycuje to nejlepší z obou světů​​.

Celkově je výsledkem historický dům s novým uspořádáním a interiérem, který elegantně spojuje prvky minulosti s moderním životním stylem, a přitom nabízí všechny moderní vymoženosti a pohodlí, které si noví majitelé přáli.

Galerii referenčních fotografií naleznete níže.





Zjistěte si orientační výkon radiátoru potřebný pro ohřev místnosti.

Spočítejte si, jak výkonný radiátor potřebujete do Vaší místnosti zadáním celkového objemu nebo jednoduše zadáním šířky, délky a výšky místnosti do naší kalkulačky potřebného výkonu.



Aktuální katalog s radiátory Laurens

V tištěném katalogu naleznete kompletní přehled radiátorů a příslušenství, které firma Laurens nabízí. Technická data, ceny a rozměrové varianty jsou uvedeny pouze na internetu v interaktivním webovém katalogu. Ten naleznete přímo na těchto stránkách.



Vytvořila společnost